Meny Lukk

Hjem

SommerCamp for Veteranfamilien 10-12 juli

Intops Bergen og omland – Opp og ut. arrangerer i samarbeid med Veteraner Askøy og Veteraner Øygarden, vestlandets største SommerCamp / veterantreff i Kollevågen på Askøy, 10-12 juli. Årets tema er «Sikkerhet ved sjøen» m/sanitet. I år forventes det mange deltagere, siden utenlandsferie er begrenset pga covid19.

Derfor er det en kjempestor aktivitetsplan for både store og små. Campen har i år fokus på barn og ungdom med «sikkerhet ved sjø» i samarbeid med Sjøfartsdept. – samt at de kan knytte nye og pleie vennskapsbånd seg imellom.

Praktiske detaljer ved arrangementet:

Overnatting:
Man kan telte i leiren (campingbiler/vogner står på anvist plass) det settes også opp lagstelt som man fritt kan bruke – husk å ta med deg fluktstolen til bålkosen om kvelden.

Mat:
Frokost, lunsj og grillaften (middag) hver dag og frukt & grønt er selvsagt på menyen. Det vil også være tilgjengelig mat/sandwich/drikke m.m døgnet rundt.

Aktiviteter:
Fiske, fotball, bueskyting, luftgevær m/blink, bading, båt/fisketurer, kano, spill +++ masse mer.

Parkering:
Gratis parkering på anvist område.

NB: Alt er GRATIS på campen – aktiviteter, mat og overnatting
Veteraner, stadigtjenestegjørende og pårørende er alle hjertelig velkommen.

PS: Alle smitteverns tiltak blir slått opp i leiren og vi ber alle følge retningslinjer. Det vil også være innsjekk/ innskrivning av alle som kommer v/ CP til camp pga smittesporing.

Arrangementet er støttet økonomisk av Forsvarets Veterantjeneste, Sjøfartsdirektoratet, Fana Sparebank, Den Danske Bank Norge og Gunnar Sønstebys Minnefond

Arrangementet er alkoholfritt.

Oppdatert info finnes på arrangementets facebookside: https://www.facebook.com/events/685309335535903/


Vi trenger hjelp fra IntOps veteraner!

Vi er veldig takknemlig for jobben vaktene som har gått Koronavakt har gjort fram til nå, tusen takk for en vel utført jobb og for at dere viser frem Veteraner Askøy på en så flott måte! Det har nå blitt gjenomført over 200 timer med vakter, fordelt på Herdla, Siglingavatnet, Strusshamn og Haugland – Ask. Tilbakemeldinger fra vaktene er at turgåere er flinke til å holde avstand.

Det vil bli behov for vakter også kommende helger, så vi håper flere IntOps veteraner kan bidra med å gå noen vakter. Du kan selv velge hvilke tider du ønsker å gå, og vaktene er delt opp i 2 timers bolker. Vaktlister blir lagt ut i en egen post i vår lukkede gruppe for IntOps Veteraner, før hver helg.

Hold deg oppdatert ved å melde deg inn i gruppen vår: Veteraner Askøy. Har du spørsmål? Ta kontakt med Andreas Waardal​​. Tlf 99 68 84 79


Markering av frigjørings- og veterandagen, 8. mai 2020

Direktesendt arrangement

Grunnet covid-19 epidemien vil arrangementene bli vist på Askøy kommunes facebook-side og kommunens hjemmeside. Kommunen oppfordrer alle innbyggere å følge arrangementene her og avstå fra å møte opp på arrangementsstedene. Eget arrangement for veteraner 8. mai 2020 utgår av samme grunn. 8. mai er offentlig flaggdag og ordføreren oppfordrer også private til å heise flagget denne dagen.

Herdla klokken 11.30:

Ordfører Siv Høgtun legger ned krans ved minnestøtten over de falne. Veteraner i Askøy kommune bistår ved kransenedleggelsen og holder appell. Kulturinnslag ved Askøy kulturskole.

Se sendingen fra Herdla direkte 8. mai klokken 11.30:

Askøy kommunes facebook-side

Hjemmesiden: 8. mai-markering på Herdla

Strusshamn klokken 13.00:

Varaordfører Roald Steinseide legger ned krans ved minnestøtten over de falne. Veteraner i Askøy kommune bistår ved kransenedleggelsen og holder appell. Kulturinnslag ved Askøy kulturskole.

Se sendingen fra Strusshamn direkte 8. mai klokken 13.00:

Askøy kommunes facebook-side

Hjemmesiden: 8. mai-markering i Strusshamn


Veteraner Askøy ble stiftet 13.06.2019. Og har som formål:

  • Arbeide for økt anerkjennelse av veteraner i samfunnet.
  • Ved sosiale samlinger, foredrag, ekskursjoner, veteranstevner o.l, vedlikeholde og utvikle kameratskapet mellom veteraner.
  • Gi hjelp til veteraner som etter avsluttet tjeneste har behov for støtte.
  • Spre informasjon om FN og internasjonale operasjoner, herunder stille erfaring til disposisjon og delta i den offentlige debatt.
  • Samarbeide med nasjonale og internasjonale organisasjoner med samme formål.
  • Drifte og vedlikeholde Veteranhuset på Herdla fort.