Meny Lukk

Hjem

SommerCamp for Veteranfamilien 7-11 juli 2021

Velkommen til vestlandets største SommerCamp/veterantreff. Årets tema er «Sanitet og sikkerhet ved sjøen» I år så forventer vi at det kommer svært mange veteranfamilier pga Covid19 – Vi har derfor i år utvidet Campen med 2 dager og aktivitetsplanen i leiren for både store og små er større enn sist år. Campen/treffet er med fokus på barn og ungdom – her kan de knytte nye og pleie vennskapsbånd seg imellom.

NB: Vi følger Askøys Covid retningslinjer, og arrangementet kan på kort varsel avlyses hvis myndighetene bestemmer det.

SommerCampen er i samarbeid med Veteraner Askøy, Veteraner Øygarden og flere veteranorganisasjoner har meddelt at de kommer – så ta turen du også!

Praktiske detaljer ved arrangementet:

Overnatting:
Man kan telte i leiren (campingbiler/vogner står på anvist plass) det settes også opp lagstelt som man fritt kan bruke – husk å ta med deg fluktstolen til bålkosen om kvelden.

Mat:
Frokost, lunsj og grillaften (middag) hver dag og frukt & grønt er selvsagt på menyen. Det vil også være tilgjengelig mat/sandwich/drikke m.m døgnet rundt – meld ifra vs allergi m.m til KokkeCrew.

Aktiviteter:
Fiske, fotball, bueskyting, luftgevær m/blink, bading, båt/fisketurer, kano, spill +++ masse mer.

Parkering:
Gratis parkering på anvist område.

NB: Alt er GRATIS på campen – aktiviteter, mat og overnatting
Veteraner, stadigtjenestegjørende og pårørende er alle hjertelig velkommen.

PS: Alle smitteverns tiltak blir slått opp i leiren og vi ber alle følge retningslinjer.

Arr. er med økonomisk støtte ifra Forsvarets Veterantjeneste, Sjøfartsdirektoratet og Askøy kommune – og OPP og UT har hovedansvar vs gjenomføring.

Arrangementet er alkoholfritt.

Oppdatert info finnes på arrangementets facebookside: https://www.facebook.com/events/298278871959640


Vi trenger hjelp fra IntOps veteraner!

Vi er veldig takknemlig for jobben vaktene som har gått Koronavakt har gjort fram til nå, tusen takk for en vel utført jobb og for at dere viser frem Veteraner Askøy på en så flott måte! Det har nå blitt gjenomført over 200 timer med vakter, fordelt på Herdla, Siglingavatnet, Strusshamn og Haugland – Ask. Tilbakemeldinger fra vaktene er at turgåere er flinke til å holde avstand.

Det vil bli behov for vakter også kommende helger, så vi håper flere IntOps veteraner kan bidra med å gå noen vakter. Du kan selv velge hvilke tider du ønsker å gå, og vaktene er delt opp i 2 timers bolker. Vaktlister blir lagt ut i en egen post i vår lukkede gruppe for IntOps Veteraner, før hver helg.

Hold deg oppdatert ved å melde deg inn i gruppen vår: Veteraner Askøy. Har du spørsmål? Ta kontakt med Andreas Waardal​​. Tlf 99 68 84 79


Markering av frigjørings- og veterandagen, 8. mai 2020

Direktesendt arrangement

Grunnet covid-19 epidemien vil arrangementene bli vist på Askøy kommunes facebook-side og kommunens hjemmeside. Kommunen oppfordrer alle innbyggere å følge arrangementene her og avstå fra å møte opp på arrangementsstedene. Eget arrangement for veteraner 8. mai 2020 utgår av samme grunn. 8. mai er offentlig flaggdag og ordføreren oppfordrer også private til å heise flagget denne dagen.

Herdla klokken 11.30:

Ordfører Siv Høgtun legger ned krans ved minnestøtten over de falne. Veteraner i Askøy kommune bistår ved kransenedleggelsen og holder appell. Kulturinnslag ved Askøy kulturskole.

Se sendingen fra Herdla direkte 8. mai klokken 11.30:

Askøy kommunes facebook-side

Hjemmesiden: 8. mai-markering på Herdla

Strusshamn klokken 13.00:

Varaordfører Roald Steinseide legger ned krans ved minnestøtten over de falne. Veteraner i Askøy kommune bistår ved kransenedleggelsen og holder appell. Kulturinnslag ved Askøy kulturskole.

Se sendingen fra Strusshamn direkte 8. mai klokken 13.00:

Askøy kommunes facebook-side

Hjemmesiden: 8. mai-markering i Strusshamn


Veteraner Askøy ble stiftet 13.06.2019. Og har som formål:

  • Arbeide for økt anerkjennelse av veteraner i samfunnet.
  • Ved sosiale samlinger, foredrag, ekskursjoner, veteranstevner o.l, vedlikeholde og utvikle kameratskapet mellom veteraner.
  • Gi hjelp til veteraner som etter avsluttet tjeneste har behov for støtte.
  • Spre informasjon om FN og internasjonale operasjoner, herunder stille erfaring til disposisjon og delta i den offentlige debatt.
  • Samarbeide med nasjonale og internasjonale organisasjoner med samme formål.
  • Drifte og vedlikeholde Veteranhuset på Herdla fort.